Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Карлос Контрера: Недоволството в Габрово не е от 5 дни, а е трупано десетилетия

Общинският съветник от ВМРО упрекна работата на ОД МВР-Габрово

15.04.2019 | 21:12 Редактор: Ивайло Николов
Карлос Контрера: Недоволството в Габрово не е от 5 дни, а е трупано десетилетия

Поредният протест в Габрово снощи приключи със среща между протестиращите и кмета на града Таня Христова. Габровци поискаха прокуратурата в града да работи и да има засилено полицейско присъствие в горещите точки, да се извършват проверки на адресната регистрация и на заетостта на хората от ромския етнос, както и проверки на решенията на ТЕЛК. Шефът на областната дирекция на МВР в града пък подаде оставка. Всичко това стана, след скандал и бой на трима роми, които са нападнали служител в магазин. Полицията ги е издирила, арестувала, а след това пуснала, което пък провокира и общественото недоволство. 

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера коментира ситуацията в студиото на "Денят ON AIR". Той заяви, че недоволството на обществото ни от неуредените по думите му отношения с ромите не е само от 5 дни, а е от десетилетия.

"Всъщност хората протестират срещу тази царяща несправедливост в държавата, която позволява едни такива вагабонти да вилнеят, да вършеят и в същото време компетентните органи да се отнасят с тях не по начина, по който следва", посочи Контрера.

Общинският съветник в СОС подчерта, че според него подобни явления, които са свързани с ромски изцепки и престъпност ще се засилват.

Пред Bulgaria ON AIR той настоя, че много често се говори за яхване на подобни протести като този в Габрово, но по думите му това не е така.

"Това е дежурното оправдание. Нашето общество е уморено от липсата на адекватни решения и липсата на ефект по въпроса с циганската престъпност", каза Карлос Контрера.

Общинският съветник допълни, че задържането на тримата биячи само за 24 часа, въпреки че са с криминални досиета и регистрации, показва модел на работа и практика, която има МВР.

Според Контрера това е ярка проява на непрофесионализъм и оставката на шефа на областната дирекция не е достатъчна.

"За мен в тази ситуация трябва много сериозно вътрешно разследване и ако трябва да хвърчат глави в главната дирекция. Не е само директорът на Областната дирекция този, който е сбъркал", посочи Карлос Контрера.

Гледайте видеото с целия разговор.

 Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК