Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ВМРО на евроизборите - самостоятелно или в коалиция с "Атака" и НФСБ?

Коментар на депутата от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски пред Bulgaria ON AIR

20.03.2019 | 22:04 Редактор: Зорница Костадинова
ВМРО на евроизборите - самостоятелно или в коалиция с

ВМРО избра депутата Юлиян Ангелов за председател на предизборния си щаб. Структурите пък масово издигнаха сегашния член на Европейския парламент Ангел Джамбазки за водач на листата за предстоящия евровот. По последни данни партията се готви за самостоятелно участие на изборите, макар да не е изключено формирането на коалиция в последния момент.

"Това е редовен конгрес, който се свиква веднъж на три години. На него се избират ръководните органи - председател на партията, Национален съвет и т.н., спазвайки закона за политическите партии. Не го правим, защото сега идват евроизбори или имаме някакви проблеми, просто сега му е времето".

Това обясни в предаването "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски.

На въпрос дали явяването на ВМРО, НФСБ и "Атака" заедно на евроизборите е останало само мит, гостът изрази мнение, че все още има надежда за обединяването им.

"Ние отдавна сме заявили нашата позиция, че Ангел Джамбазки е най-подходящ за водач на листата, защото е първият български депутат по активност с общонародна признатост и висок рейтинг от предходния мандат", заяви Поповски пред Bulgaria ON AIR.

Коментарът му относно несъгласието на Волен Сидеров и Валери Симеонов с кандидатурата беше такъв:

"Те не са съгласни с тази номинация, но моята теза е, че председателите не сериозните партии не са в Брюксел, а отиват там само да прокарат плана на партията, никой от тях не е предявявал претенции да стане лидер на общата листа."

Той допълни, че ако всяка партия се яви поотделно, това ще окаже напрежение, въпреки че няма да доведе до сериозни проблеми. 

По темата за пенсиите депутатът успокои хората, че не бива да се притесняват, защото още първата промяна от 2015 година е в положителна насока и ощетени няма да има.

"Има над 300 хил. души, които са пенсионирани неправомерно. За разлика от други страни като Германия, в България може едновременно да получаваш заплата и пенсия", коментира Калин Поповски.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК