Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ангел Джамбазки: Няма нищо лошо в предсрочни избори

Депутатите трябва да сме в полза на обществото и да загърбим личните драми и обсесии, смята евродепутатът

15.03.2019 | 21:10 Редактор: Бойко Димитров
Ангел Джамбазки: Няма нищо лошо в предсрочни избори

Няма нищо лошо в предсрочните парламентарни избори. Това обяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в "Денят ON AIR". Според него, ако се стигне до подобни мерки, то това ще бъде оздравяващо за парламента, тъй като много хора нямат място в пленарната зала.

Джамбазки също така сподели, че не може да коментира излизането на "Воля" от парламента, тъй като не разбира от ветеринарна медицина.

"Не мога меся във вътрешните работи на партньорите. Те носят отговорност за своите постъпки. Лични драми и обсесии отстъпват на заден план. Ние трябва да изпълняваме обществено полезна дейност. Дали сме формула как да се излезе от това положение - вътрешни избори. Не мога коментирам решението на Марешки и "Воля" да излезе от парламента. Просто не съм добър по ветеринарна медицина. Трябва някой, който разбира от човекоподобни маймуни да коментира действията му. Работата на депутатите е в Народното събрание, а не да ходят по  командировки. Няма нищо лошо в предсрочните парламентарни избори. Не може обществото да се държи в постоянно напрежение", заяви той.

Джамбазки също така коментира и терористичния акт в Нова Зеландия, след който се заговори, че има българска връзка. Джамбазки призова полицията и прокуратурата да си свършат работата, в случай, че наистина човекът, избил близо 50 човека в масова стрелба, е бил у нас.

"Прокуратурата и полицията трябва да си свършат работата, свързана с атентатор в Нова Зеландия. Съболезнования на близките. Не виждам обаче връзка с България", каза евродепутатът.

Той изрази и мнение, че премиерът на Великобритания Тереза Мей блъфира с темата Brexit. Според Джамбазки тя спекулира с образоваността на гражданите и факта, че досегашните три гласувания в парламента не са били задължителни.

"Никой не знае как ще се случи Brexit. Тереза Мей блъфира. Тя ще изнудва докрай британците, като казва, че няма да има Brexit, а на европейци казва, че ще има, но без сделка. Тези три гласувания не бяха задължителни.  Това бяха индикативни гласувания. Мей иска да извоюва за себе си, че е направила сделка".

Джамбазки коментира и опрощаването на 8 милиона лева от страна на държавата на мюфтийството. Според него това е било голяма грешка, като я оприличи на "сделка с дявола".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК