Експерт: Пиарът ще е много важен за политически партии оттук нататък

"Ще се справят със съставянето на правителство", каза Диана Дамянова

14.06.2024 | 21:09 Редактор: Деси Николова

Според мен ще се справят със съставянето на правителство. Борисов не може да не се справи, Пеевски много иска да се справи, винаги ще се намерят гласове, които да подкрепят този опит за справяне. Това заяви пиар експертът Диана Дамянова в студиото на "Денят ON AIR".

"България не се намира в някаква огромна икономическа или социална дупка, от която да не може да излезе. Просто е свалено, срутено, унищожено доверието на хората в политическите представителства. Няма лидери, няма хора, които могат да водят след себе си други хора, включително Борисов ми изглежда омекнал, нещо, което аз не очаквах от него. Политически те ще се справят, ще сглобят правителство и ще го направят. Оттам нататък идва големият проблем как ще го продадат", коментира Дамянова.

По нейни думи идеалната цел на Борисов е да се оттегли от политическия живот през величие и да влезе в учебниците по история.

"Борисов е склонен да извършва добрини, не защото рязко се е подобрил, а защото неговата мисия е оттук нататък в живота е да се утвърди като един от големите политически лидери на България в този век, да влезе в учебниците по история, да има своя глава, никакъв друг стремеж няма. Тези хора не искат да станат по-богати, защото не знам дали това е фактически възможно", каза събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Дамянова е на мнение, че ПП-ДБ са избрали правилното решение като са застанали в опозиция.

"Те не са в състоянието на Слави Трифонов или на Корнелия - малка партия, която леко е загубила или много е загубила, или малко е нараснала. Те са в състоянието на управляваща партия. Когато управляваща партия е пратена в опозиция, е хубаво да поседи в опозиция. Това е здравословно политически", коментира пиар експертът.

Според нея е от голямо значение как политическите сили ще се покажат отново пред обществото.

"Пиарът, който довчера в кампанията нямаше никакво значение, в тази нова конструкция, каквато и тя да бъде, ще бъде от изключително значение. Много трудно се препакетират стоки, въобще в света. Особено когато една стока е имала проблем с потребителя, тя трябва след това по много деликатен начин да бъде поднесена", подчерта гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.