Младежите на БСП поискаха Нинова незабавно да подаде оставка

В момента партията се бори за оцеляване, категорични са от младежкото обединение

10.06.2024 | 18:45 Редактор: Тодор Петров
Младежите на БСП поискаха Нинова незабавно да подаде оставка

"Настояваме за незабавната оставка на Корнелия Нинова като председател на БСП. Под нейното ръководство БСП от водеща партия в българската политика в момента се бори за оцеляване. От 2017 година до днес сме загубили около 850 хиляди гласоподаватели. След едни избори при лош резултат е нормално председателят да си подаде оставката, а когато една партия претърпи такъв катастрофален спад и доверието ѝ падне с 850 хиляди човека, е абсолютно задължително лидерът да поеме отговорността за това и да се оттегли", заяви Габриел Вълков - председател на Младежкото обединение в БСП.

Това стана на пресконференция на младите социалисти пред централата на партията, на която настояха за незабавно свикване на Националния съвет на БСП, който да вземе решение за извънредно заседание на Конгреса на БСП. На него социалистите настояват да бъде избран временен председател на партията до провеждането на прекия вътрешнопартиен избор през есента.

"БСП има бъдеще, но то е възможно само и единствено след категорични промени", допълни Вълков.

"БСП се нуждае от нови лица, които са авторитети сред редовите социалисти и българското общество. Интелектуалци, професионалисти, хора, верни на лявата идея. Сега на нас ни се предлагат еднолично инсталирани личности, като бивши лидери на младежкото СДС", заяви председателят на Младежкото обединение в БСП – София Евгени Филипов. 

Минути преди началото на пресконференцията младежите спуснаха от високите етажи на партийната централа три трансперанта с надписи "Промяна", "Оставка" и "Тук не е СДС". 
Младите социалисти заявиха готовност и убеденост в нуждата обединение в БСП и призоваха организациите на партията от цялата страна да се присъединят към тях.