ПП-ДБ предлага безлихвени жилищни кредити и помощ за бизнеса, за да стане средната заплата 2000 евро

Кирил Петков: 8 от 10 българи не са съгласни с това, което виждат в България

26.05.2024 | 17:04 Редактор: Тодор Петров
ПП-ДБ предлага безлихвени жилищни кредити и помощ за бизнеса, за да стане средната заплата 2000 евро

"За следващия мандат ние искаме да продължим политиката към младите хора. Сред мерките са да се удвои данъчния кредит за деца от 600 на 1200 лв. на година и да се осигури безлихвено финансиране за покупка на жилище на млади семейства с деца", съобщи днес в Карлово съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев на среща със симпатизанти.

За пенсиите той каза, че коалицията ПП-ДБ ще настоява да се приеме модифицираното швейцарско правило, така че да е по-благоприятно за пенсионерите, като при индексацията на пенсиите да не се взима средноаритметично между ръста на инфлацията и на средния осигурителен доход, а по-високото от двете.

"За бизнеса започнахме и трябва да разширим държавната помощ за капиталовите инвестиции в машини и сгради. Така бизнесът ще бъде подпомогнат, за да може да повиши производителността и да започне да вдига заплатите, така че средната работна заплата да стане не 2000 лв., а 2000 евро", каза още Асен Василев.

"Ние започнахме да реализираме европейска финансова политика последните три години и това се усети в доходите – пенсии, заплати на учители и лекари. И се видя, че пари има за всичко. Въпросът е те да бъдат насочени в реални проекти. Ето, Карлово има право 30 млн. да вземе по програмата за общински проекти, но е заявила само за 11 млн., защото няма готови проекти", даде пример бившият финансов министър.

"8 от 10 българи не са съгласни с това, което виждат в България, не са доволни от образованието, от здравеопазването, от пътищата. Вие решавате", призова съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Ние искаме парите да служат на всички хора, а не на няколко човека, и институциите да работят за хората, а не за "джуджета" и "нотариуси", добави той.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа


2
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 3 седмици
1
1 rate up comment rate down comment 0
с чужда пита
преди 3 седмици
В следващия мандат въвеждат Нексото като официална валута....А крадците-измамници от ПП-ДБ - стават милиардери. Сигнализирай за неуместен коментар