Министър Запрянов: България е цел на хибридната агресия на Русия

Кремъл иска да повлияе директно в предстоящите избори, заяви той

25.05.2024 | 10:44 Редактор: Тодор Петров

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов заяви, че целта на Русия в момента е да повлияе директно в предстоящите избори през юни. Той каза това в първия ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която продължава от днес до 27 май в София. Министър Запрянов е говорител на Комитета по отбрана и сигурност.

"Имаме предвид европейската резолюция от 25 април т.г. за нови сигнали за влияние и намеса на Русия спрямо евроизборите", посочи служебният министър.

"България е цел на хибридната агресия на Русия, ние сме във фокуса на активни процеси и кампании на дезинформация, опитващи се да повлияят на  вътрешнополитическите ни процеси. По отношение на Русия българската държава е подготвена и очаква такива дейности по дезинформация във връзка с предстоящите избори на 9 юни и сме изключително внимателни", каза още Запрянов, предаде БТА.

Той отбеляза, че се разглежда възможността за допълнителна подкрепа на Украйна в областта на ВВС.

"Сигурността на Европа зависи от тази война. Украйна трябва да разполага с всички необходими оръжия, за да възпре агресията на Русия. Трябва да имаме дългосрочен план. Необходима е активност на Алианса в Черно море и борба със стратегическите цели на Русия", подчерта министърът.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
Нагло ...... жалко .........наведено........... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Толкова ........
преди 3 седмици
Този е по- зле от Тагарев. Дава ли си сметка какво означава " присъствие на Алианса в Черно море"? България няма да се жертва за чужди интереси! Този път не, продажници!Толкова сте обезумели от алчност и желание да се натегнете на господаря, че сивото ви вещество е закърняло. Досещате ли се какво ще стане с вас , когато обикновените българи откажат да се бият в чуждата война? Тук не ви е Украйна да ни бутате в бусове като ***! Да не хвръкнат главите на някои некадърни прислужници на НАТО? Сигнализирай за неуместен коментар