Между 50 и 100 лв. за глас в София: Арести и обиски в няколко квартала на столицата

Извършва се и акция по данни за притежание на наркотици

22.05.2024 | 13:47 Редактор: Вяра Димова

Арестувани, обиски, открити списъци с имена и телефонни номера - това е резултатът досега от масираната полицейска акция в няколко квартала в София срещу търговията с гласове. Акция се провежда и в къща в "Орландовци" по сигнал за голяма наркооранжерия.

В ранни зари столичният квартал "Христо Ботев" осъмна с униформени служители. Бяха задържани 26 души, седем от които също по данни за притежание за наркотици. Проведоха се и акции с данни, че се извърша купен вот. До момента са образувани 7 досъдебни производства.

"Данните, с които разполагаме от оперативни информации, е че един глас се търгува между 50 и 100 лв. В едно от жилищата намерихме списъци с имена, съответни суми и телефонни номера. Доста голямо количество акцизни стоки, необлепени с акцизен бандерол. Лицето е криминално проявено, но към настоящия момент не си спомням при предишни избори да сме правили претърсване във връзка с неговата дейност", съобщи СДВР главен комисар Любомир Николов.

"Задържаха сина ми, защото има тефтер с имена и телефони. Отиваш, подписваш и си тръгваш", каза майката на един от задържаните при акцията.