Емануил Йорданов: Съдебната реформа почина, МВР знае кои са купувачите на гласове

Не съм чул да има много осъдени, заяви бившият вътрешен министър

21.05.2024 | 21:15 Редактор: Толя Стоянова

По думите на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов МВР може да ограничи купуването на гласове и добави, че никой не се чуди в отделните региони кои са купувачите на гласове - информацията я има. Включително знаят и пред кои секции се събират съответните избиратели, които чакат да им се плати в късния следобед.

"Не съм чул да има много осъдени, но въпреки това е хубаво да се огласява кой за коя партия е купувал гласове. Има брокери, които нямат ограничение, и могат да купуват гласове за различни партии", каза Йорданов в предаването "Денят ON AIR".

Напрежението се вдигна и заради появили се в публичното пространство записи, за които се твърди, че са разговори между лидерите на "Продължаваме промяната". 

"Много е възможно да има манипулация. Преди много години имаше подобен случай, в който директорът на пресцентъра на МС беше атакуван с подобен запис. Веднъж става въпрос за долари, след това става въпрос за марки, имаше разлики в числата. На времето Бойко Борисов казваше: "Мен само в клозета не са ме подслушвали", коментира бившият вътрешен министър пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали преасфалтираният път ще попречи на разследването, той отговори, че е възможно, но при добре свършена работа не би трябвало да има проблем.

"При такава ситуация имаме три възможности - виновен е единият водач, виновен е другият, виновни са и двамата. Всичко е въпрос на експертизи, които би трябвало да изяснят детайлите", добави Йорданов.

"Съдебната реформа почина и едва ли може да очакваме тя да продължи", подчерта бившият вътрешен министър.

Гледайте целия разговор във видеото.


4
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
потъващ кораб е България Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Корупционната България. Всеки да се спасява както може. ДС се погрижи за всичко Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
Бонго Бонго
преди 1 месец
Нали свалихте спец съда и спец прокуратурата заради Радев и думбаеца Божков ..Що ревете...????? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Вашето МВР е по-корумпирано и от съдебната система. Намесено е навсякъде Сигнализирай за неуместен коментар