Последна възможност за регистрация в ЦИК на партии и листи за изборите на 9 юни

До 17 ч. е крайният срок

07.05.2024 | 07:44 Редактор: Вяра Димова
Последна възможност за регистрация в ЦИК на партии и листи за изборите на 9 юни

До 17 ч. е крайният срок, в който партиите, коалициите и Инициативните комитети правят предложения до Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи за изборите за Европейски парламент. Днес е и последният срок, в който районните избирателни комисии ще регистрират кандидатските листи за изборите за Народно събрание.

Очаква се представители на ГЕРБ-София да регистрират листите на партията в трите избирателни района в столицата днес.

В 10 ч. областният координатор на партията в София Даниела Райчева, бившият кмет и сега водач на листа Йорданка Фандъкова и други кандидати за народни представители ще регистрират листата в 25-ти избирателен район "Красна поляна".

В 12 ч. Райчева, водачът на листата на ГЕРБ в 24-и район Рая Назарян и други кандидат-депутати ще се регистрират в район "Сердика".

В 14 ч. ще бъдат подадени документи за регистрация в район "Триадица" - 23-и район - от Райчева, водачът на листата Георги Валентинов Георгиев и други кандидати за народни представители.

Очаква се и представители на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" да регистрират листата си в ЦИК за избори за евродепутати.

От "Левицата!" също ще регистрира в ЦИК листата си за евроизборите, водена от Валери Жаблянов, информира БНР.

И коалиция "Солидарна България" ще подаде документи за регистрация на листите си за участие на изборите за Европейски парламент, както и за парламентарните избори в София.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
Лариса
преди 2 месеца
1
0 rate up comment rate down comment 0
Анелия
преди 2 месеца
Очаква се и представители на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" да регистрират листата си в ЦИК за избори за евродепутати.Представяш ли си да не се :) Сигнализирай за неуместен коментар