Избори с един кандидат: Да се състезаваш със себе си и да вземеш 67% от гласовете

В изборния ден пред урните излязоха близо 300 избиратели, за да гласуват

31.10.2023 | 13:41 Редактор: Толя Стоянова

Във великотърновското село Беляковец изборите за кмет се проведоха с един кандидат. Досегашният кмет Албена Беренска се състезава сама със себе си, регистрирана като независим кандидат. В неделя за нея гласуваха 67% от жителите на селото и така от тази седмица започна седмия си мандат.

"При условие, че няма друг кандидат - или гласуваш, или не гласуваш! Няма подходящи, най-вероятно", коментира Невелина Обретенова, жител на Беляковец.

В изборния ден пред урните излязоха близо 300 избиратели, за да гласуват. Липсата на избор за управник на селото не смути беляковчани.

"Честно казано, не мога да си представя някой друг на мястото на Албена, защото тя се грижи за селото – тя се грижи, хората го знаят, хората избират, но пак избраха Албена. Това означава, че я уважават. Не може да накараш хората да дадат гласа си", сподели друг жител.

"Гласувах в село Беляковец да се случват нещата, които сме начертали години преди това. През 2015 година отново бях единствен кандидат, напротив - това ме мотивира наистина да докажа, че заслужавам това доверие. Не е възможно всички да бъдат доволни, което е добре, защото ако всички сме доволни, няма да имаме развитие. За мен това е огромна отговорност и предполагам, че за този седми мандат, който започвам, ще продължа да надграждам, което съм правила последните години", каза Беренска.

Близкото до Велико Търново село се развива и в него продължават да се заселват млади семейства с деца. Основна цел на Беренска е през този мандат да намери финансиране и да реализира проекта за канализация за отпадни води, цел, към която се стреми от 20 години.

Вижте повече в репортажа.