Припаднала жена пред "Арена София", чакане с часове и много нерви с протоколите

Жена е получила епилептичен пристъп и е припаднала на паркинга

30.10.2023 | 07:35 Редактор: Искра Ангелова

1640 са секционните избирателни комисии, които предават изборните си книжа в "Арена София". 1126 са го направили, което означава, че темпото по предаването на изборните книжа е в пъти по-бързо от минали избори.

Някои от хората, които вече напуснаха "Арена София", казаха, че са доволни от организацията. Разбира се, имало е изчакване, имало е и трудности при попълването на изборните протоколи. На някои им е отнело дори часове, за да си ги попълнят.

Пред Bulgaria ON AIR други заявиха, че са били нужни 6 часа да изчакат в залата, където е имало всички необходими условия. Стигнало се е и до здравословен проблем с един от членовете на ИК. Жена е получила епилептичен пристъп и е припаднала на паркинга пред "Арена София". Веднага ѝ е оказана първа медицинска помощ.

"Вътре хората на РИК са доста бързи. Организацията вътре е добре, но отвън беше пълен абсурд. Чакахме 55 минути само в буса, след което влязохме в първия вход - вход "А", като вътре ни казаха, че трябва да вървим с тежките чували до вход "C", коментира една от жените, ангажирани с изборния процес.

"За да попълним протоколите ни отне около 4 часа, което е безумно. Но при положение, че сме 21-и век, а ние си играем с моливи и химикалките - не е почтено към всички хора, които се занимават с избори", разкри друга жена, предаваща протоколите.

Те са категорични, че по-бързо щяха да се справят, ако вотът беше с машини.

Снимка: Bulgaria ON AIR