Преднината на Терзиев пред Григорова в София драстично се сви

В столицата ПП-ДБ и "Спаси София" печелят над 40% от гласовете

30.10.2023 | 06:57 Редактор: Искра Ангелова
Преднината на Терзиев пред Григорова в София драстично се сви

В ОИК-София започнаха да качват първите официални резултати от обработените протоколи. Васил Терзиев затвърждава първото си място с 30,33%, втора е Ваня Григорова с 22,97%. Кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян остава трети засега.

А картината за общинските съвети изглежда така - в София печели ПП-ДБ и "Спаси София" с над 40% от гласовете. Втори са ГЕРБ-СДС с малко над 19%. Следват местна коалиция "БСП за България" с близо 13 процента, "Възраждане" с близо 10 на сто, КОД с 4,7%, ИТН – 4,1%.

В Пловдив в Общинския съвет ще води ГЕРБ - партията получи близо 30% подкрепа. Следват ПП-ДБ, Коалиция "Съединени за Пловдив", "Възраждане" и "БСП за България". Във Варна почти паритет в Общинския съвет ще имат ГЕРБ и ПП-ДБ, на третата позиция е "Възраждане". Следват коалиция "Алтернативата на гражданите" и "БСП за България".

В Благоевград ГЕРБ също ще доминира в Общинския съвет, следват ПП-ДБ, "БСП за България", ВМРО-БНД ("Български глас") и ДПС. Значителен тук е вотът за непарламентарно представени и независими кандидати, които са получили над 42%. В Кърджали с огромна преднина е ДПС, следвани от ГЕРБ, "БСП за България", "Възраждане" и ПП-ДБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 1
Кико
преди 6 месеца
Терзиев може и да стане кмет, ама после ще разбере, че не е толкова лесно да управляваш...Да призоваваш и плямпаш определено е по-лесно. Сигнализирай за неуместен коментар