Нинова: В десетки общини печелим или отиваме на балотаж, подобряваме резултата си

"На хората им омръзна моделът на ГЕРБ", каза лидерът на БСП

29.10.2023 | 22:21 Редактор: Искра Ангелова
Нинова: В десетки общини печелим или отиваме на балотаж, подобряваме резултата си

В няколко десетки общини печелим на първи тур и в още повече отиваме на балотаж. БСП подобрява резултата си. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Нека излязат резултатите, ще се съберем, ще помислим, ще разговаряме. Предварително - не. В щаба събирахме информацията от цялата страна, във връзка сме с колегите от софийската организация, разговаряхме с Иван Таков, уточнихме всичко, но все пак носим отговорност за цялата държава", допълни Нинова.

От думите ѝ стана ясно, че в няколко областни градове БСП отива на балотаж.

"По наша предварителна информация това са Русе, Разград, Силистра, Хасково. Не търсете под вола теле. На хората им омръзна моделът на ГЕРБ. С времето ние доказахме на хората, че сме последователни в борбата със задкулисието, договорките, сглобките и т.н. Трябваше да мине време хората да се убедят, че сме постоянни и последователни, както и че няма да ги предадем", категорична бе Нинова.

Тя не скри, че е очаквала понижаване на избирателната активност заради бюлетините, но това не се е случило.

"Не сме говорили за вота на недоверие в последните дни. Това е решение на "Възраждане", ние сме готови с нашите подписи, както и подписите на ИТН. 4 месеца си играят на опозиция и все си стоят заедно", каза още Нинова.

Снимка: БГНЕС