Георгиев, ГЕРБ-СДС: Днес свършват щедрите обещания, фиаското на ПП трябва да приключи

"София има нужда от хора, които познават проблемите на града", каза кандидатът за общински съветник

27.10.2023 | 21:22 Редактор: Вяра Димова

Ставаме ли свидетели на нов, този път машинен "Костинброд"? 

"Притеснително е, че ЦИК взе решение да не се гласува с машини. Това е тежък проблем, защото компрометира вярата в демократичния изборен процес. В 21-и век как е възможно зам.-министър да си прави клипчета, не е почтено. Събитията са от такъв мащаб, че никой от нас не си е представял такова нещо. Днес идеята беше друга, вместо това се занимаваме с управленската немощ на "Продължаваме промяната" и ДБ, на излъчените от тях кадри, които компрометираха по безпрецедентен начин изборния процес", коментира вторият в листата за общински съветници на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

За да спечелим София, не е нужно да караме техни кадри да правят клипове, с които да компрометират изборния процес, подчерта Георгиев и допълни, че най-важно е доверието на софиянци.

"Много важна част от него е доверието в изборния процес. Като юрист не мога да приема за нормално това поведение. Ние сме потърпевшите от безумните действия на определен човек, който се разследва от службите. Това отблъсква хората от политиката. И сега "Продължаваме промяната" да кажат, че някой друг нещо има е направил... Чрез хипноза ли е убеден този човек да влезе там?", попита кандидатът за общински съветник.

Фиаското на "Продължаваме промяната" трябва да приключи скоро, каза Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

"Надявам се в София да се сложи край на спекулациите. Ако министър на "Продължаваме промяната" казва, че лидерът на "Продължаваме промяната" го е натискал за нещо, звучи изключително притеснително. Необяснимо е. Тези хора не са способни да управляват, да направят предизборна кампания или да организират избори. Днес приключва сезонът на щедрите обещания, раздадоха четири бюджета на София годишно, ако се изпълнят различните им обещания. Това не е сериозно и хората го виждат", категоричен е гостът.

Георгиев обяви, че цел на ГЕРБ-СДС е да има достатъчно силна и голяма група. 

"В този мандат нямахме самостоятелно мнозинство, но имахме подкрепа. Ние ще се стремим да имаме самостоятелна група, която да даде достатъчно тежест в съвета. Важно е да бъдат избрани колегите от нашата листа. Градът има нужда не от царете на общи приказки, не от Facebook политици, а от хора, които познават проблемите му. В нашата програма, начело с Антон Хекимян, има ясни разчети", настоя вторият в листата за общински съветници на ГЕРБ-СДС.

Гледайте целия разговор във видеото.