Борисов: Стига избори, каним всички партии на преговори за редовно правителство

Лидерът на ГЕРБ не подкрепя идеята за импийчмънт на президента Радев, отново ще е депутат

05.04.2023 | 12:22 Редактор: Петя Кръстева

За втори път победихме своите основни опоненти. Целта на едни избори е правителство. Единственото, което трябва да излъчи това НС, е редовно правителство, каквато и да е цената за партиите. В противен случай парламентарната демокрация е в риск. По време на кампания се чертаят разделителни линии, но след изборите в демократичния свят, ако на една партия не ѝ стигат гласовете, за да събере 121 депутати, се правят коалиции. Нашите естествени партньори са тези, които подкрепят Украйна и влизането ни в Шенген. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов по време на брифинг.

По думите му ГЕРБ-СДС ще поканят всички партии на преговори. 

"Това, което би успокоило народа, е коалиция между големите партии. Българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП-ДБ също. За политики ще говорим само с партии, които решат да участват в редовно правителство", категоричен бе той. 

Според Борисов личните чувства нямат общо с политиката, като поясни, че лично ще води преговорите с останалите партии.

"Нормално е тези, които са счупили държавата, да участват в решаването на проблема. Без редовно правителство бюджет в парламента няма да бъде подкрепен от нас. Ако няма централен бюджет, общините са обречени на гибел", настоя той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че президентът Радев също би могъл да даде предложения за министерски постове. 

"Никой няма право да подценява "Възраждане". Трябва да работим с всички, които са избрани от българските граждани", допълни той. Борисов каза още, че ще върне в Народното събрание като депутат.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че може на инат няма да се приеме нито бюджет, нито ще бъде сформиран кабинет. Той каза още, че реформите ще бъдат възможни, единствено ако бъде излъчено редовно правителство. 

В отговор на въпроса дали ГЕРБ биха подкрепили импийчмът на президента Радев, Борисов каза, че е против, тъй като президентската институция е единствената стабилна към момента.


3
1 rate up comment rate down comment 1
подлоги
преди 1 година
Готов е на всичко, само да е във властта! Всичко за евро-атлантизма! И пак ГЕРБ да разпределя обществената "баница". За едни - милиарди, за други - постна пица. Този филм го гледахме 12 години! Стига! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 4
гражданин
преди 1 година
Първите две големи партии да направят правителство . Това е най разумно .Стига избори ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
историк
преди 1 година
Наистина, стига избори! *** си с мир. Сигнализирай за неуместен коментар