Донев: Целта на бомбените заплахи е да всеят страх, избирателите не трябва да се притесняват

Всички избирателни секции ще бъдат охранявани, увери премиерът

31.03.2023 | 20:00 Редактор: Вяра Димова
Донев: Целта на бомбените заплахи е да всеят страх, избирателите не трябва да се притесняват

Правителството е напълно готово за изборите на 2 април. Сигурността на вота, там, където българските избиратели ще упражнят правото си на глас, е напълно гарантирана. Българските избиратели не трябва да се притесняват от хибридните заплахи от последните дни. Това заяви премиерът Гълъб Донев пред журналисти.

По думите му всички избирателни секции ще бъдат охранявани от органите на МВР. Той беше категоричен, че към момента от службите и МВР е установено, че сигналите за бомби са хибридни заплахи и едва ли целят сваляне на избирателната активност, предаде "Фокус".

"Целта е друга. Да се всее паника и страх у българските граждани, защото заплахите започнаха към училищата. Всички съседни държави от региона на Балканите са понасяли подобен тип хибридни заплахи по имейл. Всички те са се оказвали фалшиви и фиктивни. Няма никъде установени взривни устройства. Работим и с партньорски служби от други държави. Мога да гарантирам, че сигурността в училищата и в изборните секции в деня на вота ще бъде гарантирана", допълни Донев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)