Мая Манолова: ГЕРБ и "Промяната" са едно, няма да участваме в коалиция на войната

Длъжни сме да се опълчим на Европа, за да защитим родните производители, заяви лидерът на "Левицата"

30.03.2023 | 08:58 Редактор: Тодор Петров

Лидерът на коалиция "Левицата" Мая Манолова е убедена, че ще намерят място в 49-ия парламент след изборите тази неделя.

"Последните социологически проучвания дават, че сме над 4%. По отношение на корупцията ГЕРБ и "Продължаваме промяната" са едно. Няма да участваме в коалиция на войната с ПП-ДБ и в никакви споразумения със статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС. Разликата между нас и БСП е, че ние милеем за обединение на лявото. Борим се за петото и шестото място, това не е нашата цел", заяви Манолова в студиото на "България сутрин"

Според нея можем и сме длъжни да се опълчим на Европа, за да защитим родните земеделски производители.

"Прави са всички земеделски производители, заставаме твърдо зад техните искания. Страхопочитанието на българските власти към европейските чиновници доведе дотам, че българските зърнопроизводители са ударени от безмитния внос от Украйна. Складовете им са пълни, идва новата реколта, дъмпинговите цени на украинското зърно ги заплашват с фалит. Става въпрос за нелоялна конкуренция", настоя Манолова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ са смешни 16-те млн. евро, които Европа ни обещава като компенсация. 

"Заплашени сме и от вноса на яйца от Украйна, които не отговарят на никакви изисквания и се премаркират в България. Таванът на надценките в хранителните вериги не трябва да убие българските производители. Реално цената на яйцата се увеличава с 50-70% от търговските вериги", изтъкна лидерът на "Левицата". 

Манолова съзря редица картелни споразумения с цел максимална печалба. От "Левицата" се заканиха да отнемат свръхпечалбите от секторите, в които има картели, и да върнат парите обратно при хората.

"В следващия бюджет средствата за реклама в туризма ще бъдат ударно увеличени. Трябва да подкрепим всячески българския туризъм", каза още Мая Манолова.

Гледайте целия разговор във видеото. 


4
1 rate up comment rate down comment 0
л
преди 1 година
Е тази ненаситна женица, ненаситна за власт е една от виновниците за да сме в дупката. Начело е т.нар. президент, олигоф.ена киро, кокорчо, гнома, харизматичния бойкикев, бабикян, хаджикян, минекян....все бъдещи клиенти на хотел Белене-Алкатрас. Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
go60
преди 1 година
Уфтцътъ Маяма ръси глупости. Никой не й вярва. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
dwq
преди 1 година
Тази откъде изскочи пак! Пълен ***! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
Цветомир
преди 1 година
Въобще не сте права аз мисля,че трябва да се помогне на Украйна не на агресора и в ДПС има 2 млади момичета едната е от Сърница,а другата е от Търговище. Сигнализирай за неуместен коментар