Донев: Лъжи и небивалици! Атакуват ни от покрива на къща от карти

Ние сме готови за избори, но готови ли са участниците в тях, попита служебният премиер

22.03.2023 | 10:40 Редактор: Тодор Петров

"Можем да заявим ясно пред обществото, че сме готови за избори", каза служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание. 

"В епицентъра на предизборната кампания сме. Налага ни се ежедневно да поправяме изкривени интерпретации за решенията на служебното правителство", подчертa той. 

Служебният премиер попита готови ли са участниците в изборите за отговорните дни, които предстоят след 2 април. По думите му сега изглежда лесно. 

"Всеки политически играч атакува служебното правителство от покрива на своята къща от карти. Волно или неволно ни въвличат в предизборната игра, за съжаление, често с небивалици и лъжи. Ние сме служебна власт", коментира още Гълъб Донев. 

"В последните месеци държавата се управлява от служебно правителство заради неспособността на 48-ото Народно събрание да създаде редовна власт. Това е причината да ни предстоят поредни парламентарни избори. Очакванията на всички ни са политическите сметки да включват мисъл и за следизборните дни, когато избраните в 49-ото Народно събрание ще взимат решения за общото ни бъдеще в България", посочи премиерът.

Как се справяте с все по-високите цени на храните?

Купувам по-малко количество храна, но държа на качеството.
21%
Все по-рядко посещавам заведения, храня се почти изцяло вкъщи.
35%
Лишавам се от дрехи и културни мероприятия, за да не правя компромис с храната.
19%
Не се лишавам от нищо в магазина, но следя повече промоционалните цени.
21%
Разликата в цените не се усеща от домакинството ни, имаме високи доходи.
4%
Общо 1000 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR