Нинова: Битката сега е между ПП-ДБ и ГЕРБ, но те са едно и също

Няма да допуснем да се вдигнат данъците и да се намалят доходите, каза лидерът на БСП

18.03.2023 | 16:08 Редактор: Елеонора Танева
Нинова: Битката сега е между ПП-ДБ и ГЕРБ, но те са едно и също

БСП няма да допусне да се вдигнат данъците и да се намалят доходите. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

"Ще направя всичко по силите си да обединим и другите парламентарни групи такъв бюджет да не се приема, защото това означава и удар по икономиката, и удар по семействата. Навсякъде намаляват данъците и дават помощи на семействата. Това, което са замислили от служебното правителство е абсурд и няма да стане. Ние искаме точно обратното", коментира Нинова на среща с избиратели и симпатизанти на партията във Видин.

Нинова заяви, че първото, за което ще настоява БСП в парламента, е таван на цените на основните хранителни стоки и посочи, че проверките от страна на  служебното правителство са неефективни.

"Да проверяваш етикета дали отговаря, или му е изтекъл срока на годност, не е борба с инфлацията и с високите цени. Половин Европа проумя това, в половин Европа има таван на цени на хранителни стоки. Франция договори с големите търговски вериги 200 стоки да се продават под 2 евро и тази цена да остане замразена през следващите три месеца. Е, по-глупави ли са французите от нас?", попита тя и посочи, че таван на цените е приложен още в Гърция, Унгария, Испания.

Тя коментира още, че основната битка сега е между ПП-ДБ и ГЕРБ, но няма никакво значение кой от тях е първи и кой втори – защото те са едно и също. Нинова припомни, че това са партиите, които подкрепиха закупуването на нова ескадрила F-16, военна помощ за Украйна, джендър идеологията, премахването на паметниците, дефицит под 3%. „Те по големите политики са абсолютно едно и също. Единственото, за което спорят е кой е по-голям крадец и кой е по-корумпиран. Ние сме точно обратното – против войната, против джендър идеологията, за държавна подкрепа и помощ за икономиката и хората и защита на паметниците",  каза лидерът на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)