Демерджиев: Над 190 са оперативните сигнали за купуване на гласове

Ще се преборим с манипулирания вот, закани се вътрешният министър

13.03.2023 | 11:39 Редактор: Тодор Петров
Демерджиев: Над 190 са оперативните сигнали за купуване на гласове

"Работим над 190 оперативни сигнали за купуване на гласове. Това са сигнали, получени по оперативен път. Постъпват сигнали по линиите, които сме отворили. Постъпили са сигнали и в районите управления", съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Шумен.

Според него в тази предизборна кампания успеваемостта на МВР за разкриване на мрежи за купуване на гласове е много по-голяма.

"Броят им беше доста по-нисък на предните избори. Там разчитахме основно на сигнали, идващи на отвън. Сега разчитаме на оперативната работа, която вече в действие. Знаем хората, които се занимават с тази дейност. Направили сме план на централно ниво, областните дирекции са направили план. Постоянно сме в комуникация. Ще направим всичко възможно, за да се преборим с манипулирания вот", каза още шефът на МВР.

Демерджиев коментира също пътното строителство и казуса с АМ "Хемус".

"Извън производството, което има и вече са привлечени обвиняеми лица, там се чака банкова експертиза. Тя на практика трябва да приключи и да бъде внесена в съда. По лот 7, 8 и 9 също ГДБОП направиха всичко необходимо. Материалите са внесени в прокуратурата в края на миналата година. Очакваме действия от страна на прокуратурата", посочи той, цитиран от "Фокус".

"В момента Главна дирекция "Национална полиция" работи също по няколко разработки включително взети ядки на различни места, на различни магистрали. Там ще поне две производства, което са от компетентността на Европейската прокуратура. Ще видим как ще реагира нашата на данните, които се представят", каза още Демерджиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR