Борисов: Който направи правителство, трябва да се хвърли от моста на Ихтиман

"Всички сме обеднели, парите ги няма", отбеляза лидерът на ГЕРБ

10.03.2023 | 19:43 Редактор: Ирена Бакърджиева
Борисов: Който направи правителство, трябва да се хвърли от моста на Ихтиман

"В последните две години видяхме едни самонадеяни, надменни хора, които под мотото, че ще оправят България, ни оправиха толкова хубаво, че не знаем накъде да хванем. Не знаем дали ще можем да си купим хляб, дали няма да ни превземе някой с тези разградени граници. За две години доказаха, че са некадърни, доказаха, че са крадци", каза водачът на листата с кандидати за депутати от ГЕРБ в София-област Младен Маринов.

"Искам всеки от вас да се върне три години назад и да помисли кога беше по-добре - дали при нулевата инфлация, по-високите заплати на полицаи и учители - хората бяха започнали да строят къщи, да купуват апартаменти и това беше, защото бяха сигурни за бъдещето. А днес всеки от нас вижда какво се случва с цените в магазините", посочи още Маринов.

"Отиваме за 5-и път на избори, не защото го искаме, а защото нашите опоненти са напълно неспособни да съставят правителство", добави той.

"Онзи ден говорихме за миграцията - преди две години бяхме пример за справяне с нелегалната миграция. Дойде Дейвид Камерън, два дни стоя, за да види пример как де справяме с границата. Председателят на ЕС, на Европейския съвет, Виктор Обран дори дойде - всички признаха, че нашето управление на мигрантския поток беше за пример", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на предизборната кампанията на партията в Ихтиман.

"Нула миграция! А сега, Ихтиман, и вие се прочухте - спре някой да си зареди колата - избягат 30-40 мигранти! Поименно знаех граничарите и от българска страна, и от турска. Лично контролирахме това с президента Ердоган", каза още Борисов.

"Евростат вчера излезе с данните, че инфлацията в България е нараснала повече от 4 пъти през 2022 г. спрямо 2021 г. Това значи, че всички сме обеднели с толкова. Тотално обедняване! Ако в банките е имало 100 млрд., сега са 60!", подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Парите ги няма. Парите изчезнаха, инфлацията изяде повишението на пенсиите и заплатите. Този, който направи правителство, трябва да отиде на моста на Ихтиман, и да се хвърли. Затова никой не иска, защото служебното правителство дохарчва парите, но и то изнемогва, защото огромните разходи, заложени от Асен Василев и обирите от джобовете на хората, ще лъснат", каза лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Къде е тоя мост да се хвърля аз Сигнализирай за неуместен коментар