Бивш депутат от "Продължаваме промяната": Борбата с корупцията им е само предизборна

"Парите в строителството са повече, отколкото можем да усвояваме с качествено строителство", смята Георги Георгиев

08.03.2023 | 20:32 Редактор: Петя Кръстева

Проверки на Министерството на регионалното развитие и благоустройството установиха, че при строежа на пътищата у нас е пестен асфалт. 

Към момента ни се предоставя само една проба, която всички атакуват. Тъй като има правила за взимане на подобни проби, едва тогава трябва да се говори. В настоящия случай звучи като политическо говорене. Ако министър Шишков беше вложил това старание, когато беше зам.-министър в предишното служебно правителство, тогава може би стотици милиони щяха да бъдат спестени на държавата. Това заяви бившият депутат от "Продължаваме промяната" Георги Георгиев в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му "министър Шишков продължава практиката за незаконния инхаус".

"Една от причините да има инженеринг е, че много често инвестиционният проект е толкова некачествен, че на практика е неизпълним и по време на строителството се налагат промени", поясни той. 

Гостът отбеляза, че "всички, които са в Закона за устройство на територията, са регламентирани - възложител, изпълнител, проектант и строителен надзор, като всеки поотделно не си върши работата". 

"Парите в строителството са повече, отколкото можем да усвояваме с качествено строителство. Това понякога налага претупване, няма хора", категоричен бе Георгиев. 

"Частичните действия на министър Шишков не са свързани с търсенето на интереса на държавата. В момента те са просто политически - в полза на "Продължаваме промяната" и ДБ", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

Бившият депутат изтъкна, че е имал няколко причини да напусне "Продължаваме промяната". 

"Първата беше самият процес на отцепването, а втората - борбата с корупцията. С Иван Христанов и Александър Дунчев бяхме тримата, които подаваха сигнали. Борбата с корупцията се оказа предизборно говорене - нищо повече. Третата беше свързана с регионалното развитие", отбеляза гостът. 

Гледайте целия разговор във видеото.