"Продължаваме промяната" приема покаяние, придружено с акт на съда и прокуратурата

Не е ясно дали партията ще се съгласи да дели председателското място в НС, заяви Йордан Терзийски

19.10.2022 | 20:27 Редактор: Елеонора Танева

Имаме нужда от спешни мерки и работещо правителство, а не от покаяние... Покаянието трябва да е придружено от действия от съда и прокуратурата, за да има реален смисъл. Искаме да има независими разследвания по теми, заметени под килима. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи политиките, по които партията на Кирил Петков и Асен Василев би седнала да преговаря с всяка една друга политическа сила - минимална работна заплата, увеличението на пенсиите, облекчение за бизнеса.

"С ГЕРБ не бихме могли да управляваме. Отворени сме за разговори с бившите ни коалиционни партньори. Битката, която сме започнали, няма как да я продължим сами. Това е мисия, която изисква колективни действия, мисъл, знания", посочи Терзийски пред Bulgaria ON AIR. 

Депутатът подчерта, че при днешното гласуване кандидатът на ГЕРБ е бил подкрепен само от депутатите на първата политическа сила.

"Никола Минчев в сложен парламент беше обединителна фигура. Трябва да заставаме зад личности. Той е личност, която може да накара този парламент да работи. Постът не ни е самоцел на нас или на Никола Минчев, а знак как можем да бъдем конструктивни", заяви Терзийски.

Народният представител от бившата управляваща коалиция не каза дали биха подкрепили предложението на Христо Иванов за двама председатели на НС.

"Ние все още не сме се събрали да обсъдим, имаме колективни органи, които решават тези неща. Трябва да измислим решение като парламент, за да работим. Ротационният принцип може да доведе до други проблеми, които не подозираме, ако вземем едно импулсивно решение", добави Терзийски.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК