Карадайъ: Безотговорно е да кажеш, че избирателите са ти отредили място на опозиция

Лидерът на ДПС се обърна към Румен Радев с идеята да проведе консултации с партиите

19.10.2022 | 10:54 Редактор: Петя Кръстева
Карадайъ: Безотговорно е да кажеш, че избирателите са ти отредили място на опозиция

"Основна задача на всички политици и държавни институции е да решим проблема с липсата на диалог своевременно, за да можем да отговорим на предизвикателствата, които стоят пред нас. Отговорността е за всички". Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в обръщение по случай откриването на 48-ото Народно събрание.

"Много е лесно да кажеш, че избирателите са ти отредили място на опозиция, но това е безотговорно", каза той. Той призова да се седне на масата на преговорите.

"Политиката е преди всичко отговорност, това е основният урок, който учим в ДПС", подчерта Карадайъ.

По думите му диалогът е път към стабилност и сигурност. Карадайъ смята, че, ако политиците не си дадат сметка за необходимостта от общуване помежду си, те рискуват не само електоралната си тежест на следващи избори, но и бъдещето на държавата си. Лидерът на ДПС призова също за смирение и помирение. 

"Правителство с ясно разписана програма, с конкретни срокове, с подкрепата на всички национално отговорни партии, е път към успеха", смята той. 

"България трябва да продължи евроатлантическото си развитие и всички ние трябва да сме част от този процес", обърна се Карадайъ към депутатите от новия парламент, предаде БТА.

В изказването си Карадайъ посочи, че основен приоритет са българските граждани и в името на това от ДПС са готови на диалог с всички. Лидерът на ДПС открои и ролята на президента като обединител на нацията. Той посочи, че държавният глава трябва да проведе консултации с политическите сили.

В края на изказването си Карадайъ призова всички да са на висотата на изискванията на историческото време и пожела успех на новия парламент.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК