Премиерът Донев: Депутатите да не правят компромис с националните интереси

"Служебното правителство подготви всички законопроекти по Плана за възстановяване", заяви той

19.10.2022 | 09:57 Редактор: Петя Кръстева
Премиерът Донев: Депутатите да не правят компромис с националните интереси

Надявам се, че българските народни представители ще изберат свой председател, ще излъчат мнозинство, което да състави редовно правителство, което да поеме управлението на страната през тежките месеци, които предстоят. Това каза служебният премиер Гълъб Донев.

По думите му не трябва да се прави компромис с националните приоритети, с националния суверенитет и с интересите на българските граждани, пише БГНЕС.

"Това, което оставяме на народните представители - служебното правителство свърши огромна работа, подготви всички законопроекти, които не бяха подготвени до този момент по ПВУ, подготвен е и проект на бюджет, който депутатите да разгледат, да определят ясно и точно своите политики и приоритети за управлението на държавата, които са в интерес на гражданите. Но в същото време да проявяват реализъм и здрав разум за това да не допуснат България да изпадне в спирала на инфлация, в дългова спирала, - така че българските граждани да са спокойни и уверени от новото управление на държавата", допълни още служебният премиер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК