Партиите се скараха да присъства ли Митрофанова на откриването на 48-ото НС

ДПС и "Български възход" не са заели позиция

11.10.2022 | 21:42 Редактор: Теодора Патронова

Скандал преди началото на 48-ото народно събрание. В епицентъра е руският посланик Елеонора Митрофанова. Част от политическите сили поискаха тя да не бъде канена на откриването на новия парламент, както е по традиция. Очаквано от "Възраждане" и БСП обаче са против.

"Днес представителите на ГЕРБ - СДС са изразили категорично несъгласие руският посланик да присъства на откриването на НС. Доколкото разбирам същата позиция са заели колеги от ДБ и "Продължаваме промяната", коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ.

От парламентарната група на "Демократична България" предложили Митрофанова да не бъде канена на откриването на парламента.

От групите на "Възраждане" и БСП са възразили на идеята Митрофанова да не бъде поканена, а ДПС и "Български възход" не са заели позиция.

От профила си в социалните мрежи бившият депутат от "Демократична България" Ивайло Мирчев обвини колегите си от ГЕРБ-СДС, че заради тях предложението на "Демократична България" не е било прието. 

Така на практика не се е стигнало до никакво решение. Това означава, че вероятно администрацията на Народното събрание ще спази протокола такъв, какъвто е и в крайна сметка ще изпрати покана и на Митрофанова.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
Ганчо
преди 1 година
А ДБ все се правят на интересни и използват всеки случай да се правят на заинтересовани и мислещи за населението на страната. Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Поглед
преди 1 година
Митрофанова да бъде благодарна, че все остана и че посолството им не беше затворено. А от ДБ нещо са се объркали, да не би някой техен да се е сватосал с Копейкин или Нинова ? ... Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 0
НеБългари
преди 1 година
Най-предателското и корумпирано управление което някога сме имали.Дъното ама го стържат и натискат надолу. Вместо да хванем ЕС вълната и да сме напред в отношенията и т.н. с останалите, се случва точно обратното заради шепа сметкаджийски предателчета и корумпета. Тая държава, НЕ МЕ кара да се чувствам горд с "модерната" си история и с евентуалното бъдеще. Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 2
Ко?
преди 1 година
Таа па трътка кво ще дири в НС?! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 5
Руски агенти
преди 1 година
си имаме достатъчно в Народното събрание, така че не виждам смисъл. Освен ако искате Русия да има официално вето при гласуването на закони. Карайте по тоя път и скоро ще си останете сами в България: само едно народно събрание начело с митрофанова. Сигнализирай за неуместен коментар