Борисов: Ядрена война на вратата, а "Продължаваме промяната" се правят на неразбрали

"Ние не предлагаме форма на общуване извън това, което е полезно за държавата", каза лидерът на ГЕРБ

07.10.2022 | 13:28 Редактор: Ваня Кузманова

От всичко, което "Продължаваме промяната" сътвориха, това им е най-добрият вариант и абсолютно ги разбирам. Или не са ни разбрали, или се правят - ние не предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение във Вълчидол, Варненско.

Ще напомня какво говорихме, и защо похватът с посредници ще проработи: първата и най-важна тема е войната в Украйна. Тя чука на нашата врата и е в непосредственост до нас. Обстрел на Запорожие, ядрена война на вратата. Затова контактната ни група е от хора, които са се доказали пред нашите евроатлатнически партньори със своите позиции. Затова излъчихме Соломон Паси и Росен Плевнелиев, и който иска - да добави към тях. Нормално е след избори да сме в различни настроения, коментира Борисов.

"Народът каза "ДА" на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сама. Разбирам, че им е удобно да ни приписват "Възраждане", те имат своите достойнства, но ние по никакъв начин не смятаме, че няма значение какво мислят посолствата - аз се съобразявам с партньорите ни от ЕС и НАТО. За тях тема номер 1 е войната в Украйна, и всичко различно от това са празни приказки", изтъкна Борисов.

По време на война, когато си от един блок, всичко, което е необходимо за блока, го правиш. По думите му те на тази тема увъртат, а и дори казват, че с основния противник - БСП, ще правят коалиция.

Вторият въпрос е за диверсификацията на ядреното гориво, газа и петрола и съответните дългосрочни договори. Стана ясно, че служебното правителство не е осигурило танкери и договори - иначе вече щяха да са ги осигурили.

"Предложихме тази контактна група, като седне с тях и останалите, да коментират социалната политика, която ще струва еди-колко си, но пък вие ще се откажете от строителството на мостове, пътища, и всичко останало. И още една лъжа - коалицията им се разруши от това, че не можаха да си разделят парите. Гроздан Караджов излезе и каза, че не може с тези крадци да управлява, и напусна коалицията. ГЕРБ упражни правото си на вот че не подкрепя тези хора", заяви Бойко Борисов.

"Предлагам лидерите да се дръпнем, за да може контактните групи да работят по-лесно. Ситуацията е такава, че на нови избори ще е същото. Надявам се, че разумът ще надделее. Контактните групи ще направят точно този списък за важните неща за България, така че да гарантираме съответните действия", допълни Борисов.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК