Петков: Американското посолство не ни оказва натиск за правителство с ГЕРБ

Съпредседателят на партията изброи политиките, за които ще са конструктивна опозиция

07.10.2022 | 11:34 Редактор: Ваня Кузманова

"Политиките, за които ние ще бъдат конструктивна опозиция. са: закон за антикорупционната комисия, въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор от български съдия, увеличаване на 860 лв. на минималната работна заплата, увеличаване на пенсиите, нова дефиниция на енергийна бедност, таван за цената на Газа от 300 лв., продължаване на политиката за запазване на заплатите на учителите на 125%, запъване на данъчната политика, ограничаване на бюджетния дефицит на 3%, подкрепа на България за влизане в еврозоната и Шенген и приемането на 22 закона, нужни за Плана за установяване на устойчивост", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той  беше категоричен, няма истина в слуховете, че американското посолство или организации оказват натиск да съставят правителство с ГЕРБ.

За Кирил Петков "Продължаваме промяната" е инструментът, който наистина ще промени България. "Пътят може да е дълъг, но ще стигнем до заветната точка за една променена България", каза той.

Осъзнаваме нашата роля като втора политическа партия и не е редно да се заменя вота на избирателите през различни конструкции, коментира Петков. 

От "Продължаваме промяната" са категорично против служебното правителство да стане редовно. Те ще издигнат заместник-председател на НС, а председателят трябва да бъде излъчен от ГЕРБ.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК