Асен Василев категоричен: Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ

"Над половин милион избиратели подкрепиха "Продължаваме промяната", посочи съпредседателят на партията

07.10.2022 | 11:15 Редактор: Ваня Кузманова

"Над половин милион избиратели подкрепиха "Продължаваме промяната" с ясното послание, че ние няма да влезем в коалиция на кражбите. След изборите ние правим точно това, което сме обещали на нашите избиратели. Те бяха изправени пред много ясен избор. От една страна управление, което те успяха да видят в последните 8 месеца, от друга страна - връщането към управлението на ГЕРБ и Борисов. Оттук нататък мандатоносителят има възможността да сформира кабинет, така както ние съставихме трудна коалиция миналата година", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев на пресконференция на партията. 

"Ние ще бъдем конструктивна опозиция. Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ и няма да отидем на преговори, инициирани от тях", каза Асен Василев.

Той добави, че тежка зима чака българския народ. 

"Миналата година ни очакваше също толкова тежка зима, с Ковид пандемия, увеличение на цените, и ние като новосформирана партия успяхме да проведем много тежки и трудни публични преговори с партии, които не си бяха говорили 20 години, и да сформираме правителство. Това е тежката роля на първата политическа сила, която е получила доверието на гласоподавателите. Силно се надяваме, че ГЕРБ, които са доста опитни, както самите те казват, ще успеят да се справят с тази задача, с която ние минавала година успяхме да се справим - макар и неопитни", коментира Василев.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК