Божанов, ДБ: ГЕРБ продължава да си заравя главата в пясъка за системните проблеми

Правосъдната реформа остава приоритет за "Демократична България"

04.10.2022 | 20:42 Редактор: Калина Донкова

"Демократична България" (ДБ) вече е предложила свикването на Консултативен съвет по националната сигурност (КСНС) при президента, за да започнат разговорите за съставяне на правителство. Това коментира в ефира на предаването "Директно" бившият министър на електронното управление от ДБ Божидар Божанов.

"Дори в този парламент да не се сформира управление, в следващия трябва да се сформира. Трябва да започнем разговорите какви са системните проблеми в страната, които ГЕРБ отричат, ние затова не можем да направим коалиция с тях, защото те продължават да си заравят главата в пясъка", посочи той.

По думите на Божанов за "Демократична България" водещ приоритет остава реформата в правосъдието, което е и основна разделителна линия с партията на бившия премиер Бойко Борисов.

"Тази тема виси, тя е темата за върховенството на правото и за това да има един независим орган, не персонифициран, който да извади темата за корупцията от политическия дебат", коментира той.

"Именно КСНС е подходящият институционален инструмент, който да бъде използван за разрешаването на политическата криза, която всички партии признават, а по време на него трябва да бъдат поставени и всички останали теми като войната в Украйна", смята бившият министър.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
ДБ продължават да си мислят, че са някакъв фактор в политика. Време е да се осъзнаят малко. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
оффф
преди 1 месец
ДБ да не би да сте по-различни, хайе моля ви се Сигнализирай за неуместен коментар