Радостин Василев: Борисов е като Тодор Живков на 10 ноември

"Единственият изход за излизане от политическата криза е безвъзвратното оттеглянето му", смята той

04.10.2022 | 15:38 Редактор: Петя Кръстева
Радостин Василев: Борисов е като Тодор Живков на 10 ноември

Бившият спортен министър Радостин Василев изригна с пост във Facebook след изказването на Бойко Борисов относно резултатите от предсрочните парламентарни избори.

"Днес Бойко Борисов приличаше на Тодор Живков на 10 ноември. Удивително неадекватен и видимо притеснен. Говореше по-несвързано от обикновено. Предлагаше коалиции наляво и надясно, в които да участва не като лидер, а като обикновен човек, но с огромен опит. Очевидно Борисов вече е разбрал, че това, което стана на 02.10.2022г. всъщност е "Пирова победа", от която ще се върне в Банкя сам. След като мозъчния тръст на ГЕРБ преодоля първите няколко фази на скръбта, от партията стартираха операция по спасяването на редник Бойко. Планът им отвежда Борисов до участие в нова изпълнителна власт или до пенсионерски рахат, далеч от съдебна разправия", пише той. 

По думите му "Борисов е готов да се правят “исторически компромиси”, опаковани под формата на ,"експертен кабинет", уж за спасението на България"

"Всичко това обаче, е с една единствена цел - да бъде спряна борбата с октопода, който той създаде. Октоподът, откраднал живота ни, убил всяка надежда на хората за възмездие и справедливост, а децата ни превърна в емигранти. Обърка представите за достоен живот, за радостта, реализацията, честността и успеха чрез знания и умения. Човекът, който свали последното редовно правителство, заедно с ДПС, под предлог, че води неефективна икономическа и финансова политика, днес твърди, че я подкрепя", смята Василев. 

Бившият спортен министър обобщи, че "това е върхът на наглостта и цинизма". 

"Борисов иска само едно нещо и това е да използва ПП като "прах за пране" за беззаконието и корупцията на ГЕРБ. Единственият изход за излизане от политическата криза е безвъзвратното оттегляне на Бойко Борисов от политическия живот на страната и пълно разследване на почти 12-годишното му управление", заключи той. 

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК