Мъж, чийто дом е обискиран при акцията в "Христо Ботев": Влязоха и започнаха да ме бият

Част от жителите признаха за наркоразпространение в района

30.09.2022 | 13:35 Редактор: Ваня Кузманова

Два дни преди предсрочните избори в неделя - продължават акциите в страната и срещу купения вот, и срещу други престъпления. 

Около 6 сутринта униформени влязоха в квартал "Христо Ботев". Проверени са 14 адреса, като към момента са задържани 14 лица. На адресите, както и на МПС, за които има данни, че се ползват от задържаните, се извършват процесуално-следствени действия по неотложност. Сред първите обискирани домове е този на Анатоли.

"Аз спях и те влязоха с електрошок и палки, започнаха да ме бият. Казах им: "Чакай, ще ти дам лична карта", а той ми каза: "Каква лична карта, бе, мангал". Те не ме събудиха. Те направо започнаха да ме бият. Вече като свърши филмът, той ми каза: "Трай си, мангал", каза Анатоли. 

Част от жителите на квартала заявиха, че не са чували в махалата да се купуват гласове, но признаха за друг проблем - наркоразпространението в района, което е масово. 

"Продават. Децата са ни изядени. Те откъде ще употребяват, ако не продават, но за купуване на гласове нито сме чували, нито сме видяли", каза Цветанка.  

При специализирана операция и в Старозагорско са задържани 20 души. Акции за купуване на гласове и противодействие на престъпността имаше и във Варна, Враца, Велико Търново и Плевенско.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян. 

Снимка: (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК