Борисов: Не ме е страх от Кирил и Асен, а от ядрена катастрофа в "Запорожие"

За нас е без значение кой ще бъде виновен след това, каза лидерът на ГЕРБ

23.09.2022 | 22:32 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Не ме е страх от Кирил и Асен, а от ядрена катастрофа в

Не ме е страх от Кирил и Асен, а от ядрен инцидент на територията на АЕЦ "Запорожие", където всеки ден се стреля. Който може да избяга в Канада, ще избяга. Но ние ще останем тук. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти и членове на партията в Шумен.

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен, не ме е страх. Ще ви кажа от кое ме е страх. Истински ме е страх как наивно, и моите колеги от Европа, а особено от съседните ни държави, се отнасят към ядрената централа в Запорожие", каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов трябва да се вдигне шум около този АЕЦ в Европа, Вашингтон и МААЕ.

"Ние говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди този шантаж е шантажът с тази централа с шест реактора тип "Чернобил", каза лидерът на ГЕРБ и припомни, че още не можем да се отървем от всички последици от чернобилската катастрофа.

Той призова АЕЦ "Запорожие" да бъде поставена под особена охрана, за да не се допусне инцидент. Последиците от него биха били фатални за цяла Източна България и ще унищожат нейното земеделие и туризъм, ще отровят природата и водата.

"Всичко приключва. Който може да избяга в Канада, ще избяга в Канада. Останалите ще стоим тук и ще бъдем първи по онкозаболявания“, предупреди Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че не само той, но и много международни фактори, като генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси са разтревожен от случващото се в АЕЦ "Запорожие", където непрекъснато има обстрел.

"За нас е без значение кой ще бъде виновен след това. Трябва да има мощно решение на демократични свят спрямо Путин и спрямо АЕЦ "Запорожие". Ние сме в тотален риск", призова Борисов.

Той призова президента Радев и премиера Донев да положат всички усилия в момента за нашата тревога.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
1
2 rate up comment rate down comment 0
страх
преди 1 година
Не, г-н Борисов! Не трябва да ви е страх от обстрелите на Зеленски! Трябва да се страхувате от това, което ще остане в Историята за ВАС! Далавери за милиарди, обръчи от фирми, офшорки, беден народ с постна пица, МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ! Сигнализирай за неуместен коментар