КТ "Подкрепа": Най-бедни сме, защото върху нас се експериментира

"Натискът от Брюксел и САЩ мисля, че никога не е спирал", заяви Димитър Манолов

23.09.2022 | 20:27 Редактор: Ваня Кузманова

Растяща инфлация и рекорден дефицит - как да напълним празната хазна?

"Нашата инфлация е два пъти по-висока от това, което идва отвън, което следва да покаже, че сме се раздали, за да може да постигнем тези нива. Преди избори всички обещават, но къде е истината в тези думи, ще може да се разбере на по-късен етап", заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят ON AIR".

Той каза, че в момента с работодателите подготвят текст, с който в момента, в който се появи кабинет с политическо мнозинство зад гърба си, ще му предложат идеите за бъдещо развитие. 

"Натискът от Брюксел и САЩ мисля, че никога не е спирал, друг е въпросът какви са резултатите от този натиск, защото за мен не са едни от най-радостните. Тези, които ни натискат знаят, че можем да бъдем натискани и се поддаваме на натиск. Нерядко върху нас се експериментира и затова сме най-бедните", изтъкна Манолов. 

По думите му това да наложим мораториум на цената на газа е популизъм

"Разликата в цената при износ на ток отива при този, който го купува. Пеканов трябва да отиде и да забрави да се затварят въглищните централи", каза президентът на КТ "Подкрепа" пред Bulgaria ON AIR.

"Увеличаването на доходите през заеми не е добра идея. Увеличаването трябва да дойде през производството. Рецесията няма да ни се размине", посочи той.

И заключи, че по отношение на войната в Украйна може би имаме позиция, но не можем да я кажем

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК