Мика Зайкова: С мерките богатите станаха по-богати, най-бедните пенсионери ще останат бедни

Тя прогнозира, че дефицитът тази година няма да е по-малко от 7 млрд. лв.

21.09.2022 | 20:42 Редактор: Теодора Патронова

Кой е готов да управлява България след вота?

"Хората с минимална пенсия едва ли ще получат увеличение. По-сериозно ще бъде то за една трета от тях и то тези, които са се пенсионирали преди 2007 година. Работата е там, че това, което им беше обещано в началото от правителството на Кирил Петков, няма да го получат", коментира Мика Зайкова от "Има такъв народ" в "Денят ON AIR".

Тя обърна внимание, че увеличението на пенсиите е минимално, почти незабележимо. По думите ѝ пенсионерите ядат парите от данъците, тоест това, което би могло да се направи в областта на здравеопазването, образованието и охраната. Гостът изтъкна, че инфлацията през 2023 и 2024 година ще расте, а белята е в спекулата и енергийните доставки.

"Парламентът се постара да направи нещо. Но най-виновни са тези, които измислиха така наречените мерки. Те не са антиинфлационни, а са проинфлационни. Възползваха се богатите и богатите станаха по-богати. Лечението на българската инфлация се казва инвестиции", каза Зайкова пред Bulgaria ON AIR.    

Според нея не влизат капитали в България, а излизат от страната. Тя поясни, че трябва да се правят инвестиции, защото те раждат нова добавена стойност и от това бюджетът печели. Зайкова прогнозира, че дефицитът тази година няма да е по-малко от 7 млрд. лв., а инфлацията ще е над 20%.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
1 rate up comment ra
преди 2 месеца
1
1 rate up comment rate down comment 0
georgi
преди 2 месеца
ДОБРО УТРО винаги е било така и така ще бъде бедните са си винаги бедни... Сигнализирай за неуместен коментар