Борисов: Това са най-лесните избори, защото наши съюзници са гладът и инфлацията

"Не знаем как, с какви усилия можем да ви изведем от ямата. Как ще издраскаме да излезем?", попита лидерът на ГЕРБ

21.09.2022 | 13:03 Редактор: Теодора Патронова
Борисов: Това са най-лесните избори, защото наши съюзници са гладът и инфлацията

Тези са ни най-лесните избори, защото нашите съюзници са гладът, инфлацията и високите цени. Това заяви на предизборна среща в село Зърнево, Добричко, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"12 г. при нас токът бе 80 лв., 2,2 лв. горивата, всичко лети с по 10-20-30%. Дори не знам какво да ви обещая. Аз толкова счупена държава не знам как се управлява", каза той.

"Не знаем как, с какви усилия можем да ви изведем от ямата. Ние сме в яма. Как ще издраскаме да излезем? 12 години знам как държахме тока най-евтин в Европа, трудно, но успявах. План за възстановяване от Ковид кризата другите държави забравиха - похарчиха милиарди евро да си стабилизират хората, а България няма. Година и половина нито един фонд не работи, а бюджетът тегли кредити и лихви. Как се оправя това?", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Вие сте мъдри хора и всяка домакиня си пази в мазето нещо да има за черни дни. Така и ние пазихме фискалния резерв, 12 млрд. не ги пипахме. Миналата седмица служебното правителство взе заем, те са в капана на Асен Василев. Те нямат пари за пенсиите, затова излязоха с нов дълг", каза Борисов.

И посочи, че дългът върви към 50 млрд. лв., които трябва да се връщат.

"Това, което ще изкарваме с вас, ще връщаме за лихви и покриване на кредити на Асен Василев", предупреди бившият премиер. "Направиха го много умно, като едно време пирамидите. Така както излъгаха българите пирамидите и партията на "Промяната" излъга тая година и половина. Неслучайно паднаха за 6 месеца. Като си тръгнат, за нас ще останат празните талончета и дадените пари за тях. Ало-измамници, за това става въпрос", настоя Борисов, цитиран от "24 часа".

Лидерът на ГЕРБ сподели, че най-хубавото, което му е донесла партията, са многото приятели мюсюлмани.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Сюндюк
преди 1 година
Защо тиражирате простотиите на пожарникаря?Имайте малко милост и етичност към този не особено мъдър народ.Забравихте ли кой ви наричаше ***.Забравете този юрод и народът ще го забрави.Това нещо е енергиен вампир и живее чрез вас.Отнемете му светлината и ще се мумифицира в Банкя.Даже онази в Барселона няма да го иска! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
калинки
преди 1 година
Като си назначил 400 хиляди партийни калинки в държавната и местните администрации, всички избори са ти лесни! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
AZ
преди 1 година