Борисов: Всичко е счупено, държавата е счупена, мъчно ми е за вас

"Пари няма, действайте. Горе-долу ние сме в тази ситуация", смята лидерът на ГЕРБ

19.09.2022 | 21:33 Редактор: Теодора Патронова
Борисов: Всичко е счупено, държавата е счупена, мъчно ми е за вас

Пари няма, действайте. Горе-долу ние сме в тази ситуация. България е минала през войни, платила е репарации, ще надживее Киро, и Асен, и нас. След 2 oоктомври е последният шанс всички политици", смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов припомни, че си е бил поставил срок за пенсиониране - като види магистрала "Хемус" готова. "Пътят за Белград го направихме, малко остана, ще стане. Магистрала "Стума" я съсипаха, но ще стане, ако на втори всичко е наред. "Хемус" опитаха да я досъсипят, но и там има много направено. Като вържем Търново и Русе с тунела под Шипка, ще направим и Враца-Монтана Видин, за да вържем Солун с Дунав", очерта той плановете си. 2 години хаос и застой, 2 г. пустош, обобщи бившият премиер.

За последното увеличаване на държавния дълг, с почти 5 млрд .емисия с 4,75% и нагоре лихва, Борисов обяви, че би уволним Владислав Горанов, ако е министър. "Не е виновно служебното правителство, нито министър Велкова. Виновен е Асен Василев - за капана, който сложи на президента Радев. Няма пари, няма го фискалния резерв. "Мазнинката", която остави "лошият" наш модел, я няма. Всичко е похарчено. Днес теглят още милиони. По време на нашето управление, на лошия модел Борисов, банките плащаха да им съхраняваме парите, отрицателна лихва или на нула. Само в Ковид кризата отидохме на 1,5., защото всички си седяха по домовете и никой не работеше", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Борисов поряза и очакванията на кмета на Костинброд за финансиране на сцени и проекти. "Не можем да обещаем нищо. Всичко е счупено, счупена държава. Мъчно ми е за вас. За вас ми е мъчно, и за вас обикалям, затова съм тук", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ се пита кой е инсталирал и защо Кирил Петков и Асен Василев. "Защо България трябваше да бъде разрушена? До ковид-кризата всички показатели ни бяха нагоре. Съседите викаха: "Каквото каже Бойко, това става на Балканите", добави още той. И посочи, че Киро и Асен само отваряли и затваряли празни кранове. "Радостно ми е че Радев на 1 октомври ще открие интерконектора и Киро пак ще стане за смях. Не вярвах, че ще го кажа, ама го казвам", добави още бившият премиер.

Борисов изрази надежда, че на изборите ще има отрезвяващ за всички партии резултат, защото иначе държавният дълг ще стане 80 млрд., пише dnes.bg

"Почвам да се съмнявам кой ми мисли по-доброто - те или вие. Житейският път на човек е такъв, че работи цял живот да излезеш в пенсия да си живееш живота. А вие пак искате да ни вкарате на браздата", възмути се бившият премиер. Той подчерта, че ГЕРБ са и за машинен и за хартиен вот.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК