Петков и Василев представиха програмата си: Парите от кражбите отиват за гражданите

Във фокуса на партията е повишаването на пенсиите и минималната работна заплата

16.09.2022 | 10:35 Редактор: Ирена Бакърджиева
Петков и Василев представиха програмата си: Парите от кражбите отиват за гражданите

"Продължаваме промяната" обяви програмата си, която очертава новия подход в политиката: средствата от спрените кражби и схеми на старите корупционни модели да отиват за по-голяма подкрепа към пенсионерите, децата и работещите българи.

Визията на "Продължаваме промяната" за управлението на страната след 2 октомври стъпва на всичко, което партията направи по време на последното редовно правителство. В рамките на седеммесечния си мандат, "Продължаваме промяната" увеличи пенсиите с над 50% – повече, отколкото за последните 12 години, направи детските градини безплатни за всички и спря корупционния канал за отровни храни през ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от партията.

В условия на инфлация, когато увеличението на доходите е единствената ефективна мярка в подкрепа на гражданите, "Продължаваме промяната" ще работи за повишаване на минималната пенсия до 900 лева в рамките на следващите четири години, както и за вдигане на минималната работна заплата до 50% от средната - или 860 лв. още през 2023 г., се казва още в програмата им.

"Тези мерки, паралелно със спирането на рекета върху бизнеса, ще подкрепят нормалното развитие на частния сектор в България и ръста на доходите на работещите българи. А за справяне с ценовия шок в енергетиката, "Продължаваме промяната" ще внесе предложение за пряка финансова подкрепа - чрез компенсации за бизнеса и фиксирана ниска цена на електроенергията и природния газ за потребителите. За да гарантира, че българите винаги ще ползват енергия на най-ниските възможни цени, "Продължаваме промяната" поставя приоритет върху експлоатацията на довършената от кабинета Петков газова връзка с Гърция, сътрудничеството с всички потенциални доставчици на природен газ, запазване на енергийния комплекс Марица-Изток и развитие на собствени енергоизточници.       

За младите семейства с деца са предвидени по-големи данъчни облекчения, след като по време на управлението на "Продължаваме промяната" сумата нарасна до 1200 лева. В подкрепа на децата е и безплатното и качествено образование, заложено в програмата на "Продължаваме промяната". В новия парламент "Продължаваме промяната" ще работи за финансиране на нови детски градини и ясли и компенсации за родителите, чиито деца не са приети, безплатни учебници за всички ученици до 12 клас и редовно актуализиране на учителските заплати на ниво от 125% спрямо средната работна заплата", пишат още от "Продължаваме промяната".

Социалната програма на партията обхваща и здравната система, след като за седем месеца бяха увеличени заплатите на медицинските сестри и лекарите и беше осигурено рекордно финансиране за доболничната помощ. Сред приоритетите на "Продължаваме промяната" в следващия парламент са спешна помощ в рамките на "златния час" във всяка точка на България, намаляване на доплащанията от страна на пациентите, допълнително увеличаване на възнагражденията на медицинските специалисти и др.

От "Продължаваме промяната" продължава:

За да изпълни програмата си за по-социална България, "Продължаваме промяната" ще продължи решителната борба с корупционните модели на прехода, заради които публичните средства дълги години отиваха за лични облаги на политици и техните приятелски фирми, вместо за хората. Приоритет за "Продължаваме промяната" е реформата на КПКОНПИ, така че комисията най-накрая да разследва корумпираните, включително да разследва политици, уличени в корупция. А България да стане държава, в която корупцията намалява, а населението се увеличава.

Във фокуса на програмата на "Продължаваме промяната" са още устойчиво земеделие за качествена българска храна, развити региони, справедливи и стабилни държавни финанси, защитено и сигурно общество, ефективно и прозрачно управление, опазване на българската култура и медийна свобода, чиста природа, активна младеж и спорт за всички, модерна и професионална отбрана и достойна и независима България в Европа и пред света.

Снимка: Пресцентър на "Продължаваме промяната"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Сериозно ли?
преди 1 година
Парите от техните кражби ще отидат ли за гражданите? Сигнализирай за неуместен коментар