Нинова: Първото решение, което ще внесем в НС, ще бъде за замразяване цената на газа

Тя заяви, че БСП тръгва на тези избори със самочувствие за добре свършена работа

03.09.2022 | 21:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

"БСП за България" и Младежкото обединение на левицата избраха Бургас за старт на предизборната си кампания. Лидерът на партията Корнелия Нинова и водачи на листи преминаха с шествие през центъра на града.

Корнелия Нинова заяви, че БСП тръгва на тези избори със самочувствие за добре свършена работа и ще продължи със социалната политика, която е лицето и сърцето на партията - безплатни лекарства за деца до 14 години, безплатни учебници до 12 клас, преизчисление на пенсиите от първи октомври, и увеличение на минималната работна заплата на 850 лв.

"Имаме цялостна политика по доходите, но ще започнем с най-важното. Първото решение, което ще внесем в НС, ще бъде за замразяване цената на газа. Таван на цената на газа, на който да се продава на фирми и на домакинства, а разликата да поеме държавата. И нека никой не ни казва, че това е популизъм или че е невъзможно. Решенията на БСП са изпълними", заяви Нинова.

"Самочувствието ни е много силно, защото за пръв път оценката на ръководството на парламентарната ни група беше, че Бургас е изключително важен регион за нас и за България. Крайно време беше да направим официалното откриване на кампанията тук", каза водачът на листата в Бургас инж. Петък Кънев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
лицемерие
преди 1 година
Кой ще плаща за това "замразяване" на цената? Искате целия народ да плаща парното на софиянци? Като бяхте в управлението, защо не се противопоставихте на прекратяването на договора с Газпром? Защо гласувахте безропотно с Кирчо и Кокорчо? Много сладко ще да е било министерското кресло.... Сигнализирай за неуместен коментар