В преследване на мечтата: Лишената от родителски грижи Минка учи, за да помага на деца

Винаги съм се припознавала в психологията, сподели момичето

30.11.2022 | 20:08 Редактор: Искра Ангелова

След като издаде първата си стихосбирка, Минка Кирилова постигна още една цел и вече е студент по психология. Иска в бъдеще да помага на деца в неравностойно положение.

Точно преди година ви срещнахме за пръв път с Минка, или както всички я наричат - Мони. Тогава тя току-що беше издала своята първа стихосбирка - "Дневник за мечти".

"Това е най-красивата мечта, която съм осъществявала. Книгата беше харесана от доста хора. Тогава осъзнах, че няма невъзможни неща", споделя тогава Минка Кирилова.

И го доказва - следващата постигната цел вече е факт. След 4 години усилен труд, много учене и старание - Мони е първа година студент по психология. Учи в "Нов български университет".

"Винаги съм се припознавала в психологията и още от малка искам да работя работа, която е значима и в полза на обществото. Смятам, че моето нещо е точно това - да изслушвам и да подкрепям хора, които имат нужда да бъдат чути", категорична е тя.

Пътят ѝ не е лек, тя е дете без родители, оставили са я в дом още като бебе.

"Не познавам биологичните си родители, имах възможността да се срещна само веднъж с биологичния си баща. Той ми каза, че нямал вина за случилото се", допълни Минка.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова и Иван Иванов.