Хронология на изчезването на 12-годишния Александър: На какво ни научи историята?

В събота детето беше спасено от коварната прегръдка на планината

21.11.2022 | 19:46 Редактор: Ваня Кузманова

Хронология на едно изчезване, последвано от щастлива развръзка - на какво ни научи историята на Александър и какво извади на показ?

"8 дни ние бяхме на ръба на трагедията. В обществен план може би най-хубавото нещо, което ни се е случвало последната година, е намирането на Александър", каза журналистът Драго Симеонов. 

Ден след изчезването на момчето стотици доброволци от София, Перник и региона, служители на МВР, планински спасители с обучени кучета, термокамери, хеликоптер и дрон започнаха търсенето. 

Трудният терен и времето не отказаха никого и през второто денонощие на търсене, но съмненията започнаха да запълват часовете, които минаваха бавно, а следа така и не се намираше. 

Сигналите за 12-годишното дете ставаха все повече. Основно фалшиви. 

В четвъртък започна първото голямо оттегляне на доброволци, които се отказаха заради организацията и противоречивите сигнали от страна на бащата. Ден по-късно той обяви и парична награда от 100 хил. лв. за намирането на сина си. 

В следобедните часове в събота детето беше спасено от коварната прегръдка на планината. В небето заря ознаменува намирането на детето - ден, който за мнозина ще остане празник. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.