Неочакван подарък за 70-годишния рожден ден на Мамалев - филм с участието на семейството му

В продукцията си дават среща някои от най-незабравимите образи на актьора

05.10.2022 | 19:37 Редактор: Ирена Бакърджиева

С филм, в който участва цялото му семейство, любимецът на няколко поколения българи - Георги Мамалев, отпразнува 70-тата си годишнина.

Емблема на усмивката Георги Мамалев чества 70 години с филм, в който участва цялото му семейство. Той притежава таланта да гледа на света с усмивка. Щедро я раздава от сцената и от екрана вече няколко десетилетия, а името му е гаранция за забавление и неподправен смях. Някак неусетно вечното момче Георги Мамалев навъртя 70 обиколки. И получи неочакван подарък - филм, в който участва цялото му семейство.

"Аз съм такъв човек, емблема съм на усмивката, пък и аз имам такъв характер, усмихнат", заяви актьорът.

"С усмивка в живота" на режисьора Олег Ковачев напълни столичното кино "Влайкова".

"Аз се радвам на премиерата на всякакъв филм, дали е документален, или игрален. Не би трябвало аз да говоря за него или неговите качества, но ми хареса. Бих искал и за други хора с други изявени творци да се направят такива филми, защото това е необходимо", смята Мамалев.

Във филма си дават среща някои от най-незабравимите образи на Мамалев - Гошо от "Оркестър без име“, принц Алфонсо от "13-ата годеница на принца“ и превъплъщенията му от "Клуб НЛО". Специално участие във филма взима и семейството на Георги Мамалев.

"Просто наистина един разказ за човека Жоро Мамалев, какъв е бил, как е извън сцената, хареса ни. Мисля, че е направен много добре", сподели Ели Мамалева.

Професионално много далече от киното и театъра, но в живота близо до баща си, двамата му синове носят хумора в себе си.

"Нашето основно притеснение беше, понеже ние сме участници във филма, дали ще ни изрежат репликите. За съжаление, това се случи, така че най-вероятно ще очакваме и втория, където ние ще играем повече, сценаристът ни е подредил повече роли", каза Мартин Мамалев.

Но филмът си има режисьор, който е и сценарист, така че порасналите момчета на Мамалев трябва да почакат.

"Много се радвам, че залата беше пълна и че всички така реагираха, както аз си представих, докато монтирах филма", коментира режисьорът Олег Ковачев.

Кой обаче е човекът Георги Мамалев, знае най-добре неговата съпруга. А почитателите са безчет. И на всякаква възраст. Самият Георги Мамалев е готов с равносметката, въпреки че няма намерение да спира.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК