Линия Здраве - 25.12.2022

26.12.2022 | 17:34 Редактор: Таня Харизанова

На този светъл празник от дълбините на душата си ви желая крепко здраве, светлина в сърцата, любов в душите, топлина в очите и хуманност, доброта и красота в делата! Нека Бог бди над вас и всички ваши близки!

Днешният ден е един вълшебен празник, в който притаили дъх пред магията на Коледа, сгушени в топлината на семейното огнище, обкръжени от най-любимите си хора, честваме рождеството на новия живот, новото начало и вярата в живота и в доброто! Идването на Бог на тази земя е олицетворение, превъплъщение на нашата вяра в силата на изцелението, в прошката и в добродетелите! Този празник е особено ценен за всички нас сега, когато в света се случват геополитически катаклизми – недалеч от нас бошуват войни и хора губят своя живот, вирусна пандемия промени световния ред, световните пазари са разтърсени от икономическа нестабилност, галопиращи цени, свидетели сме на ужасяващи природни бедствия и постоянен стрес сковава сетивата ни, провокиран от несигурността и страха за утрешния ден.

Сякаш изгубихме фриволността, радостта, лекотата на битието. Живеят изолирани и фокусирани върху материалното, като едничък източник на стабилност и сигурност. Но за съжаление тази сигурност е само илюзорна. Материалните блага са важни, дотолкова, колкото да ни осигурят едно нормално и спокойно ежедневие, да посрещнат основните ни нужди и да ни предоставят условия да водим един спокоен и здравословен живот. Но напоследък сякаш ние хората, твърде често проявяваме ненаситност, поддаваме се на жаждата за още и още материални блага, макар и те в процеса на акумулация да губят своята способност да ни носят допълнителни наслада и удовлетворение.

Самите коледни празници са истинско изпитание за тялото с цялото консуматорство и огромното количество храна и алкохол, които поемаме. Неусетно, но доказано и сигурно, консумацията на прекомерни количества тежка, високопреработена храна и обилно полята със спиртните напитки, уврежда нашето тяло и води след себе си редица заболявания. Живеем години наред, бомбардирайки тялото си с нездравословни субстанции, наддаваме на тегло, не спортуваме, държим се един вид безотговорно към себе си и когато последиците настъпят, ние често се чувстваме предадени от телата си, не се замисляме с какво сме сгрешили, дали случайно нямаме принос за страданието и болката си?

Днес искам да си поговорим за това откъде идват заболяванията, като обърнем внимание на една неразривна връзка, а именно връзката между тялото и душата, между емоциите и тяхното физическо отражение. За неделимостта на душата и тялото или неделимостта на чувствата и физическите проблеми ще ни разкаже повече д-р Светла Балтова, холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Д-р Балтова е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

Целия разговор гледайте във видеото!