Линия Здраве - 6.11. 2022

30.10.2022 | 12:00 Редактор: Таня Харизанова

Още учителят Дънов ни учи, че любовта е изворът и същността на всичко, което съществува на тази Земя. Но преди да обичаме другиго, ние следва първо да обикнем себе си, такива каквито сме, едновременно несъвършени, уникални и неповторими.

Заветите на Учителя могат да ни послужат като отправна точка за подобряване отношението към собственото здраве, но и същевременно да подобрят взаимоотношенията ни с близките хора, с родителите, децата и хората, които ежедневно пресичат пътя ни. Дънов ни учи да се грижим за тялото си, така както никой друг няма да го направи. Неговите уроци за хранителните навици, без да бъде самият той лекар, предполагат чисто и скромно хранене, което е изворът на здравето. Придържайки се към постно хранене и спазвайки Житния режим, ние предоставяме естествени условия за пречистване и регенериране на тялото.

Според самия Дънов болестите идват при нас като напомняме, че имаме нужда не само от физическо, но и от духовно пречистване. И отново според него най-доброто лекарство е радостта. Следователно в живота си имаме нужда от повече радостни моменти и по-малко стрес. А радостните моменти идват от взаимоотношенията ни с близките хора, от любовта, която даваме и която неименуемо ще получим в замяна. Защото любовта ражда любов и разбирателство.

За да си поговорим повече за заветите на Учителя Дънов, за неговите уроци за любовта, взаимоотношенията между мъжа и жената, ролята на децата, и разбира се за храната, сме поканили в предаването "Линия Здраве" Галина Герасимова, последовател на Учителя, дългогодишен издател и разпространител на идеите и словото му. Режисьор на няколко документални филма за Учителя и духовното му наследство.

Целия разговор гледайте във видеото!