Линия Здраве - 24.7.2022

24.07.2022 | 12:00 Редактор: Таня Харизанова

Днес сме посветили предаването на една тема, която е важна за всички нас, не само от естетическа гледна точка, но и касае сериозно здравето на един от най-големите органи в човешкото тяло, а именно кожата.

Дългите горещи дни и късите дрехи излагат кожата и косата ни през лятото на въздействието на редица вредни фактори като ултравиолетовите лъчи, ухапвания от насекоми, замърсен градски въздух, хлор от басейни и др. Вредното въздействие на слънчевите лъчи се изразява в дехидратация, преждевременно стараене на клетките и риск от развитие на злокачествени образувания.

Повечето от нас искат да постигнат хубав летен загар, но нека той не бъде на цената на младостта и здравето на кожата. Важно е да я хидратираме и предпазваме от вредните свободни радикали, да съхраним нейната младост и най-вече да запазим свойството й на ефективна защитна бариера пред патогенните фактори на околната среда.

За да си поговорим повече за факторите през лятото, които най-много вредят на кожата и косата ни и респективно за природните средства, с които можем да ги предпазим, сме поканили в предаването "Линия Здраве" д-р Маргарита Къчева, специалист дерматолог.

Целия разговор гледайте във видеото!