fallback

Линия Здраве - 10.10.2021 - пълен запис

Главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева за "Форум бременност и детско здраве"

14.10.2021 | 17:56 Автор: Тодор Петров

Раждането на дете е едно от най-мечтаните и радостни събития в живота на човек, но и изпълнен с трудности и предизвикателства период, който поставя на изпитание търпението, нервите и издръжливостта ни. 

Какви са качествата на добрия родител и възможно ли е да бъдем перфектни родители – тези и още актуални въпроси, свързани с възпитанието на детето, са на фокус по време на второто издание на различното здравно предаване "Линия Здраве" по Bulgaria ON AIR. 

Специален гост в студиото на предаването бе гл. редактор на здравния портал Puls.bg Румяна Тасева. В ефира на Bulgaria ON AIR тя разказа повече и за основните теми и гости в програмата на есенното дигитално издание на "Форум бременност и детско здраве", който се организира от Puls.bg. Събитието ще се проведе на 16 октомври от 16:00 часа и ще се излъчва безплатно на Investor Media Pro и Puls.bg/live.

"Поставили сме си цел да скъсим дистанцията между пациенти и медици. В случая - хората, които най-много работят за здравето на майката и новороденото, за бъдещите и настоящи родители. Продължаваме с онлайн изданията на "Форум бременност и детско здраве", защото условията го изискват, стремим се максимално да намалим рисковете заразата да се предаде. Смятаме есента да поставим тема Ковид и бременност - какво знаем досега, която ще бъде изнесена от акушер-гинеколога д-р Иван Диков", каза Тасева.

Д-р Емил Начев пък ще говори за хипофункцията на щитовидната жлеза и хашимото. И двете са все по-сериозно разпространени сред младите жени.

"Важно е да знаем стъпките преди планирането на бременността. Ако тя е станала спонтанно, пак е хубаво да се знае какво да се предприеме, защото понижената функция на щитовидната жлеза може да повлияе на развитието на бебето. Хубаво е жените да имат наум, понякога самата бременност отключва тези състояния", посочи още Румяна Тасева пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback