Машина не стартира в Благоевградско, минаха на бюлетини

Избирателните секции в по-голямата част от страната отвориха врати навреме

14.11.2021 | 08:01 Редактор: Здравко Черкезов
Машина не стартира в Благоевградско, минаха на бюлетини

Избирателните секции в по-голямата част от страната отвориха врати навреме: в 7 часа тази сутрин. По информация на Bulgaria ON AIR в благоевградско село една от машините не е стартирала и там днес ще се гласува само с бюлетини. 

Във врачанското село Малорад гласуването започва с хартиени бюлетини поради неизправност на машината. В една от секциите в Оряхово няма ток, което също възпрепятства машинния вот. 

Колко общо са секциите в страната, които не са отворили навреме днес и по какви причини, ще стане ясно на брифинг на ЦИК от 11:00 ч. 

Имащите право на глас на днешните парламентарни и президентски избори са 6 708 189 души, а гласуването е в над 13 000 секции у нас и в чужбина. Изборният ден ще продължи до 20:00 ч. Ако и след това пред секциите има чакащи да подадат своя вот, гласуването може да бъде удължено до 21:00 ч. 

Днес можем да дадем своя глас само с една машина и с една карта, като имаме право да гласуваме за двата вота или само за единия от тях. Карантинираните лица могат да подават заявления за гласуване с подвижна урна и в днешния ден.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК