Христо Иванов: Готови сме да дадем подкрепата си, но не на всяка цена

Гешев, ВСС и КПКОНПИ трябва да си отидат, категоричен е съпредседателят на "Демократична България"

23.07.2021 | 14:33 Редактор: Здравко Черкезов
Христо Иванов: Готови сме да дадем подкрепата си, но не на всяка цена

ДБ съзнава своята отговорност за правителство на промяната и модернизацията. Ние можем да останем и като опозиция. Внимателно ще дадем подкрепата си и с голяма отговорност. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по време на консултациите с президента.

Гешев, ВСС и КПКОНПИ трябва да си отидат, добави Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов каза, че трябва да се подготвим за предстоящата вълна от Ковид-19 и изрази надежда, че няма да се стига до предприемане на рестриктивни действия и затваряне на образователни институции и бизнеси.

"На второ място не просто ЕК посочва проблема с правосъдието като фундаментален, затова не просто да не бъдат откраднати някакви пари, а те да бъдат инвестирани в едно различно бъдеще на страната ни", заяви той и каза, че тази тема е във фокуса на усилията им.

Съпредседателят на ДБ подкрепи думите на Радев, че трябва да имаме редовно правителство. "Служебният кабинет е заместител, той не може да бъде трайното решение", коментира той и подчерта, че са готови да дадат подкрепата си, но не на всяка цена, предаде БГНЕС.

"ДБ ще участва с пълната си готовност дали като пълноценен коалиционен партньор, като участник, който дава подкрепа отстрани, дали като опозиция", обясни той и подчерта, че са готови и в случай, че мандатът дойде при тях.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК