Нинова: В събота ще преговаряме с ИТН за формиране на правителство

Разговорите са задължителни, за да намерим най-верния път, смята лидерът на БСП

22.07.2021 | 12:31 Редактор: Тодор Петров
Нинова: В събота ще преговаряме с ИТН за формиране на правителство

"Днес получихме две покани. Едната е от президента Радев за консултации с парламентарната група на "БСП за България" утре в 11:30 ч., на която ще се отзовем и ще кажем нашата позиция по отношение на предстоящите процедури и позиции, предстоящи в следващите дни по връчването на мандата. 

Получихме и втора покана от "Има такъв народ" за консултации за формиране на правителство в Република България. Тази среща ще бъде в събота, тук в парламента. Ние сме готови за диалог и смятаме, че в тази ситуация разговорите между парламентарните групи са необходими, дори и задължителни, за да намерим най-верния път. Излъчваме контактна група, приехме я сега на парламентарна група. Ще участваме в тези разговори по покана на "Има такъв народ", съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че всичко, което ще се случи в събота в разговорите, ще бъде публично и след тях те ще бъдат отнесени към Националния съвет на БСП. 

"При нас тези решения се вземат от колективните органи. Така че разговорите ще бъдат предавани в Националния съвет. Там ще ги обсъдим и ще получим мандат от Националния съвет как да продължим оттук нататък", обясни Нинова.

"Надяваме се, че тази първа среща няма да е последна. За всичко ще бъдете информирани публично", посочи още тя.

Снимка: БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК